блог Yaroslav Hanitkevych

Ярослав Ганіткевич. Бібліографічний покажчик. Львів, 2018

Ярослав Ганіткевич

Бібліографічний покажчик
Львів, ПАШС. 2018

УДК 016:61(092) Ганіткевич

 

ББК 91.9:5 г (45Укр) Ганіткевич

 

  • 192

 

 

Український медичний календар на 2015 рік

Ганіткевич Ярослав Український медичний календар на 2015 рік. Київ, 2014. - 76 с.

 

85-ліття Ярослава Ганіткевича

9 липня 2014 р. відзначали 80-річчя вченого, одного із засновників відновленого НТШ і дійсного члена, ініціатора відновлення і першого голову Лікарської комісії, організатора відновленого видання «Лікарського збірника», автора багатьох доповідей в НТШ.

Осудження Нобелівським лауреатом І.П.Павловим режиму СРСР

Осудження Нобелівським лауреатом І.П.Павловим режиму СРСР

Матеріали зібрав у 2013 році Ганіткевич Володимир Ярославович (1959-2014)

 

И.ПАВЛОВ – В.МОЛОТОВУ

В СОВЕТ НАРОДНЫХ КОМИССАРОВ СССР

Професори-лікарі Львівського медичного факультету університету/медичного інституту - місцеві українці

Заснований у Львові під владою Австро-Угорської імперії університет з медичним факультетом (1784) був заповнений професорами австрійцями, переважно з столичного Віденського університету, працював недовго. При відновленні медичного факультету (1894) в ньому очолювали кафедри професори, які закінчили університети Відня, Кракова, Гайдельбергу, Ґрейфсвальду та ін., у 1898 році було 14 професорів (1).

Ганіткевич Ярослав. Проблема автономії післярадянських університетів

Під час перебування в наукових поїздках у багатьох європейських країнах, в США і Канаді, довелося познайомитися зі станом університетів у світі, порівняти з ними університети в Україні. Мною опубліковано більше десятка праць про автономію університетів   та про запровадження і наявність в Україні двох наукових ступенів. Подавав до уряду (2005) пропозицію вчених про реформування ВАКу.

Недавно у Львові була делегація ректорів з Канади,  питали чому в нас нема нормальної автономії університетів.

Телебачення України передає і нинішні керівники пропагують: «День нашої ПЕРЕМОГИ!»

Наслідники і діячі тоталітарного режиму говорять про перемогу незалежної України у ВВвійні! Замовчуючи і приховуючи правду, за якою тоталітарний комуністичний СРСР під владою Сталіна переміг тоталітарну фашистську державу Гітлера, запровадив у Європі підлеглі комуністичні окупаційні режими, які близько пів-століття  змогли панувати в Польщі, Чехо-Словаччині, Угорщині, Румунії, Болгарії, частині Німеччини, проводив посилене репресування «українських буржуазних націоналістів» …

Спогади про події в Радехові в роки війни і визвольної боротьби Української повстанської армії

Відкриття в Радехові пам’ятника страченим українським патріотам викликає спогади про часи їх боротьби, про події в роки війни.

Павловський Михайло Петрович (1930-2013)

 18 січня ц.р. відійшов з життя Михайло Петрович Павловський, з 83-х років життя він близько 60 провів видатним хірургом у Львівському медичному інституті/університеті – навчався, працював ординатором, асистентом, доцентом, професором, завідувачем кафедри, директором/ректором, дійсний член НТШ. 

ГАНІТКЕВИЧ Ярослав (Львів) Історія кафедри фізіології людини і тварин Чернівецького університету

Університет в Чернівцях засновано за Австро-Угорщини в 1875 році, біологічний факультет організовано радянською владою лише у 1940 році. Із розвитком Чернівецького державного університету (ЧДУ) у 1944 році засновано кафедру фізіології людини  і тварин. У 1946-1957 роках її очолював доц. Д.О.Кочерга, проводилося вивчення проблеми фізіології дихання.

Сторінки

Підписатися на RSS - блог Yaroslav Hanitkevych